– 1 maart 2024 –

Eerste cheques uitgereikt aan boeren die nieuwe gewassen gaan telen

Erve Westenenk – Op vrijdag 16 februari heeft Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van Provincie Overijssel en o.a. portefeuillehouder Leefbaar Platteland & Innovatie een cheque overhandigd aan Willy Westenenk voor de teelt van hennepvezel.

Hiermee wil Provincie Overijssel een impuls geven aan de productie van gewassen voor biobased bouwen en het ontwikkelen van nieuwe verdienmogelijkheden voor boeren. Het was een mooie informele bijeenkomst waar veel ervaringen uitgewisseld werden. Al bleek ook dat het noodzakelijk is om nog meer kennis te ontwikkelen van de teelt van gewassen voor biobased bouwen onder specifieke omstandigheden en de verschillende grondsoorten in Overijssel.

De regeling biedt deelnemende boeren meerdere jaren de zekerheid dat ze van de provincie een financiƫle steun in de rug te krijgen om ervaring op te doen, kennis te ontwikkelen, te experimenteren met de teelt en ervaringen te delen. Voor deze regeling zijn door grondeigenaren vooral aanvragen gedaan voor vezelhennep, vezelvlas, Silphie en Miscanthus. Maar ook Sorghum, Wilg, zonnebloem of natte teelten als lisdodde en riet zijn onderdeel van de regeling.

Scroll naar boven